چگونگی نمرهدهی در بخش Read Aloud
نمره شما در این بخش براساس سه آیتم تعیین میشود:
محتوا، روان بودن و تلفظ.
محتوا
در این بخش، تعداد کلمات صحیح نمره شما را تعیین میکند. کنار گذاشتن کلمات، جایگزین کردن کلمات در متن با کلماتی جدید و یا اضافه کردن واژگان جدید از جمله مواردی است که باعث از دست دادن نمره در این قسمت میشود. به طور خلاصه باید بگوییم، پاسخ شما تنها باید از کلمات داده شده در متن انتخاب شود.
سلاست و روان بودن
Oral Fluency معیاری جهت اندازهگیری میزان طبیعی و روان بودن پاسخ شماست. این معیار مبتنی بر ریتم، استرس و عبارتبندی گفتارتان میباشد. برای رسیدن به بهترین نتیجه ، سعی کنید با سرعتی طبیعی صحبت کنید؛ نه خیلی سریع و نه خیلی کند.
اگر تردید دارید، به لکنت افتادید و یا حتی شروع نادرستی داشتهاید، چناچه بخواهید دوباره شروع کنید و به اصلاح اشتباهاتتان بپردازید، به طور حتم نمره این قسمت را از دست میدهید. به این ترتیب، بازگشت به عقب و اصلاح اشتباهات باعث از دست رفتن نمره Fluency شما میشود.
تلفظ
در این بخش شما میبایست هدف خود را بر روی چگونگی طرز بیان، استفاده صحیح از استرس و عبارتبندی متمرکز کنید. اشتباه نکنید! این حرف ما به این معنی نیست که شما باید سعی کنید تا لهجه بومی انگلیسی را تقلید کنید. پیرسون هر نوع تلفظ ملی و منطقهای را تایید میکند. نکته اینجاست که شما در این بخش تنها لازم است به شکلی صحبت کنید که گفتار شما برای بیشتر افراد قابل درک باشد.
نکاتی برای کسب نمره بالاتر در بخش Read Aloud آزمون PTE
۱. ۳۰-۴۰ثانیه پیش از شروع، متن را در ذهن خود مرور کنید.
از ۴۰ ثانیه زمان خود جهت آمادهسازی استفاده کنید. مثلاً به بررسی متن بپردازید و توجه کنید که علائم نگارشی در چه قسمتهایی استفاده شده است. نکات ذهنی خود در مورد مکثها، استرسها و ...را بر روی کاغذ بنویسید.
۲.از نشانهگذاریها برای مکث استفاده کنید.
از نشانهگذاری به عنوان یک راهنما استفاده کنید. به این ترتیب متوجه خواهیدشد در کجا مکث کنید و چه لحنی داشتهباشید. بهتر است با یک مثال این موضوع را بررسی کنیم.
( مکثها با نماد "/" مشخص شدهاند)
۳.از استرس مناسب بر روی کلمات کلیدی استفاده کنید.
برای ایجاد استرس بر روی کلمات کلیدی ( کلماتی که بار معنایی متن را به همراه دارند) از فرکانس کافی و مناسب استفاده کنید. به همین منظور، شما میبایست در هر جمله، این کلمات را با صدایی بلندتر بخوانید و در هر کلمه تنها بر روی بخشهایی خاص استرس دهید.
اگر میخواهید نشان دهید که چه ایدههایی با هم در ارتباط هستند و یا اینکه یک ایده خاص به اتمام رسیده، میتوانید هوشمندانه از الگوهای فراز و فرود لحن استفاده کنید. برای درک بهتر، به مثال زیر توجه کنید:
در مثال بالا ،زیر کلماتی که باید مورد تأکید قرار گیرند، خط کشیدهشدهاست. همچنین، افت و خیز هر عبارت با فلشهای روبه بالا یا پایین مشخص شدهاست.
۴.پیش از صدای بیب اقدام به صحبت نکنید و قبل از اینکه نوار پیشرفت به انتهای خود برسد، صحبت خود را تمام کنید.
۵. اگر بیش از ۳ ثانیه در میکروفن صحبت نکنید، ضبط صدای شما متوقف میشود.
توصیه میکنیم این نکات را هنگام تمرین بخش Read Aloud انجام دهید تا به مرور ملکه ذهنتان شود.
جمعبندی
Read Aloud یکی از بخشهای حیاتی در آزمون PTE آکادمیک و به طور خاص ماژول اسپیکینگ است. اطمینان داشتهباشید که به اندازه کافی تمرین کردهاید. برای تمرین بیشتر در بخش اسپیکینگ آزمون PTE میتوانید از این لینک استفاده کنید. همچنین، توصیه می شود جهت تسلط هرچه بیشتر در این آزمون، حتماً سوالات گذشته این آزمون در دورههای قبل را مرور کنید. این کار علاوه بر آشنایی هرچه بیشتر شما با فرمت آزمون، باعث یادگیری سوالات شده و چنانچه همان سوال در آزمون شما تکرار شود، به راحتی میتوانید پاسخ دهید.