شرایط ورود به دانشگاه آکسفورد

دانشگاه آکسفورد در شهر زیبای آکسفورد و در جنوب شرقی کشور انگلستان واقع شده است. شهر آکسفورد در حدود ۹۰ کیلومتری لندن واقع گردیده و بالغ بر ۱۶۵ هزار نفر جمعیت دارد. دانشگاه آکسفورد در حال حاضر دارای حدوداً ۳۰.۰۰۰ نفر دانشجو از همه جای دنیا می باشد و به همین دلیل به شهر دانشجویی معروف است.
شرایط ورود به دانشگاه آکسفورد

تاریخ تاسیس دقیق این دانشگاه مشخص نیست اما شواهدی وجود دارد که نشان می دهد در سال ۱۰۹۶ میلادی  کلاس های آموزشی در این دانشگاه برگزار می شده است.
 این دانشگاه قدیمی ترین دانشگاه در انگلستان و دومین دانشگاه قدیمی و فعال جهان محسوب می شود. رنکینگ این دانشگاه در سال ۲۰۱۵ طبق نظام رتبه بندی QS پنجم و طبق نظام رتبه بندی Times سوم دنیا می باشد.
 دانشگاه شامل ۳۸ دانشکده و مجموعه کاملی از دپارتمان ها بوده که در چهار بخش علوم انسانی؛ ریاضی فیزیک و علوم زندگی؛ علوم پزشکی و علوم اجتماعی دسته بندی می شوند. این مراکز همه ی رشته‌های تحصیلی را پوشش نمی‌دهند اما طیف گسترده‌ای از رشته‌های درسی در آنها یافت می شود. این مراکز در کنفرانس دانشکده‌ها دور هم جمع می شوند تا مسائل مشترک درباره سیاست‌های دانشگاه را مورد بررسی قرار دهند. 
 

sjFjHR-1557308233.jpg

 

نام برخی از این دپارتمان‌ها عبارتند از دپارتمان علوم کامپیوتر، دپارتمان جانورشناسی، دپارتمان گیاه شناسی، دپارتمان شیمی، دپارتمان علوم بهداشت، دپارتمان علوم مهندسی، دپارتمان طب اطفال و ... 
باید اشاره کرد که بسیاری از فارغ‌ التحصیلان دانشگاه آکسفورد که به آکسونیان‌ها شهرت دارند به شهرت و اعتبار جهانی دست پیدا کرده اند. این دانشگاه تاکنون اساتید و محققان برجسته‌ و شاخصی را پرورش داده و ۵۸ برنده جایزه نوبل مربوط به این دانشگاه بوده‌اند. همچنین ۲۶ نخست ‌وزیر انگلستان، بیش از ۱۰۰ نفر از اعضای مجلس عوام انگلستان و ۱۴۰ نفر از اعضای مجلس اعیان انگلستان دراین دانشگاه تحصیل کرده‌اند که از افتخارات مهم این دانشگاه محسوب می شوند. 
رشته های دانشگاه آکسفورد شامل: شیمی، موسیقی، حقوق، اقتصاد و مدیریت، پزشکی، ریاضیات، زبان، مهندسی و فلسفه و مذهب می باشد.
 

b6T-CK-1557309282.jpg


تاریخچه  دانشگاه آکسفورد انگلستان

از سال ۱۱۶۷ میلادی، هنگامی که هنری دوم پادشاه انگلستان مانع تحصیل دانشجویان انگلیسی در دانشگاه پاریس شد، این دانشگاه شروع به پیشرفت کرد و به سرعت رشد نمود.
 نکته جالب اینکه در سال ۱۲۰۹ میلادی میان دانشجویان و ساکنان شهر آکسفورد درگیری به وجود آمد که منجر شد برخی از اعضای این دانشگاه به شمال شرق انگلستان و شهر کمبریج فرار کنند و در این شهر دانشگاه «کمبریج» را تاسیس کنند. این دو دانشگاه بسیار قدیمی معمولا در کنار یکدیگر به نام «آکسبریج» نامیده می‌شوند. اولین استاد خارجی دانشگاه آکسفورد شخصی به نام اموی فریسی بود که در سال ۱۱۹۰ میلادی در این دانشگاه تدریس می‌ کرد. ‌تا سال ۱۲۰۱ میلادی ریاست دانشگاه آکسفورد صدراعظم نامیده می‌شد و این دانشگاه در زمان پادشاهی هنری سوم منشور سلطنتی دریافت کرد.
جالب است بدانید که دوران رنسانس تاثیر زیادی بر روی این دانشگاه داشته ‌است. از اساتید مشهور این دوران می‌توان به شخصی به نام ویلیام گروسین اشاره کرد که مطالعات زبان یونانی را در این دانشگاه احیا کرد. در سال ۱۶۳۶ میلادی رئیس دانشگاه آکسفورد به نام ویلیام لاد اساسنامه دانشگاه را تدوین کرد و این اساسنامه تا اواسط قرن نوزدهم در قانون‌گذاری‌های مرتبط به دانشگاه مورد استفاده قرار می‌گرفت. دانشگاه آکسفورد از سال ۱۶۴۲ میلادی وارد عرصه  سیاسی و حزبی شد اما از قرن هجدهم به بعد فعالیت های خود را در جهان سیاست کمتر کرد. تا سال ۱۹۲۰ میلادی دانشگاه کاملا دراختیار مردان بود و زنان به ‌عنوان اعضای رسمی دانشگاه شناخته نمی‌شدند. تا دهه ۱۹۷۰ میلادی دانشکده‌های آکسفورد از نظر جنسیتی تفکیک شده بودند و این موضوع تعداد دانشجویان زن را کاهش داده بود. اما امروزه تمامی دانشکده‌های این دانشگاه پذیرای دانشجویان مرد و زن می باشند.

 

MHqRVj-1557309316.jpg


الزامات و شرایط پذیرش در دانشگاه آکسفورد‍

داوطلبان باید برای تحصیل در این دانشگاه ابتدا از طریق تکمیل فرم درخواست (Application form) تقاضا بدهند. در مورد دانشجویان غیر انگلیسی زبان باید اطمینان حاصل شود که الزامات مورد نیاز برای ورود به دانشگاه مانند تسلط کافی به زبان انگلیسی وجود دارد. افرادی که برای بورسیه در دانشگاه آکسفورد اقدام کرده اند، باید بهترین درجه و رتبه را در دانشگاه خودشان در رشته های ادبیات زبان انگلیسی و یا رشته های مرتبط با آن را داشته باشند. 
برای کسب پذیرش دانشگاه آکسفورد در رشته های ادبیات زبان انگلیسی و رشته های مرتبط به آن باید معدل کسب شده از سوی دانشجویان بالا باشد و اثبات شود که افراد توانایی کار گروهی در فعالیت های آکادمیک و پژوهشی را دارا می باشند. 
بنابراین در توصیه نامه هایی که برای دانشگاه فرستاده می شوند حتما باید ذکر شود که فرد مورد نظر توانایی های فکری، انگیزه و توانایی کار گروهی را دارد. متقاضیان باید متنی حاوی ۲۰۰۰ تا ۴۰۰۰ کلمه نوشته و در آن از حوزه مورد نظر خود و موضوعی که قصد تحقیق روی آن را دارند به خوبی دفاع کنند.

باید توجه شود که درخواست‌ پذیرش در دانشگاه باید تا اواسط ماه اکتبر (اواخر مهرماه) ثبت شود و درصورت تمایل به مصاحبه در خارج از کشور، یک ‌ماه زودتر اقدام کنید. همچنین امکان ارسال درخواست پذیرش به ‌طورهمزمان برای هر دو دانشگاه آکسفورد و کمبریج وجود ندارد. برای پذیرش در برخی رشته‌ها کسب نمرۀ قبولی در آزمون کتبی و ارائۀ نمونه کار الزامی است. جهت آشنایی با رشته‌های تحصیلی موجود در دانشگاه آکسفورد اینجا را کلیک کنید.
اگر چه بعد از تایید دانشگاه آکسفورد هزینه اسکان محل اقامت و دیگر هزینه ها از طریق دانشگاه پوشش داده می شوند اما توانایی مالی متقاضیان حداقل تا زمان تایید دانشگاه مهم می باشد که باید به آن دقت شود. 

برای دانش‌اموزان ایرانی علاقه‌مند به ثبت نام در دانشگاه آکسفورد، در سایت خود دانشگاه نوشته شده که افراد می‌بایست میانگین ۸۰٪ نمره در دروس عمومی و دروس تخصصی را در کنکور کسب کرده باشند. همچنین فرد متقاضی می‌بایست نمره ۱۸ و به بالا در دروس مرتبط به رشته دانشگاهی در مدرک پیش دانشگاهی خود داشته باشد. جهت اطلاع از مدارک مورد نیاز برای پذیرش سال ۲۰۲۰ دانشگاه آکسفورد انگلستان اینجا را کلیک کنید.

 

HLofsL-1557309365.jpg

 

چند نکته جالب در مورد دانشگاه آکسفورد


•    طبق آمارهای رسمی و ثبت شده، دانشگاه آکسفورد با درآمدی بیش از ۱۹۱ میلیون پوند ثروتمندترین دانشگاه انگلستان می باشد. جالب است بدانید که این رقم ازمجموع درآمدهای تمام دانشگاه‌های اسکاتلند بیشتر است. علاوه براین، درآمدهای دانشگاه به صورت چشمگیری درحال افزایش است.
•    در مورد امکانات این دانشگاه ثروتمند خوب است بدانید که این دانشگاه از ۳۰ کالج و دانشکده  مختلف تشکیل شده است که هریک از این کالج‌ها به سالن غذاخوری، کافی‌شاپ، سالن سخنرانی و کتابخانه مجهزبوده و گروه‌های دانشگاهی و اجتماعی خاص خود را دارا می باشند.
•    بزرگترین سیستم کتابخانه‌ای انگلیس به این دانشگاه اختصاص دارد که بیش از ۱۱ میلیون نسخه کتاب در مساحتی معادل ۱۹۰ کیلومترمربع به خود اختصاص داده است.


آرزوی هر دانشجویی دریافت پذیرش از دانشگاه بزرگ و معتبری همچون آکسفورد است. یکی از الزامات دریافت پذیرش از این دانشگاه توانایی تسلط داشتن بر چهار مهارت زبان انگلیسی است. از اینرو اکثر دانشگاه‌های بین‌المللی و معتبر مدرک زبانی معتبر همچون آیلتس را از متقاضیان می‌خواهند. بسته به رشته و مقطع تحصیلی نمره ۶، ۷ و یا ۸ در آزمون آیلتس از متقاضیان خواسته می‌شود. 

برای آشنایی بیشتر در خصوص کسب پذیرش تحصیلی از دانشگاه‌های معتبر دنیا با مشاورین ما در آکادمی زبان دیاکو تماس حاصل نمایید. همچنین جهت رزرو و ثبت نام در دوره‌های آماده‌سازی آیلتس در دیاکو با خط ویژه ۷۲۱۱۴ تماس حاصل نمایید.

 

x6SOeI-1555166814.jpg

برای نوشتن نظرتان ابتدا وارد شوید

در همین زمینه بخوانید!