در مصاحبهی آیلتس چه نکاتی برای اگزمینر در اولویت قرار دارد؟
ممتحن آزمون شفاهی آیلتس بر برخی نکات زیر توجه میکند:
- روان صحبت کردن داوطلب
- به کارگیری واژگان جدید و مناسب در صحبت کردن داوطلب
- منسجم بودن و ارتباط درست موضوعات مطرح شده در آزمون شفاهی
- تلفظ صحیح واژگان در آزمون شفاهی
فرمت و ساختار مصاحبهی آزمون آیلتس چگونه است؟
در قسمت شفاهی (Speaking) آیلتس سولات در سه بخش مجزا مطرح میشود:
۱. قسمت اول: در این بخش از مصاحبه سوالات عمومی (General) از قبیل اطلاعاتی دربارهی شغل، تحصیل، وضعیت تاهل فرد، محل تولد، علایق و موارد دیگر پرسیده میشود.
۲. قسمت دوم: در این بخش از آزمون، اگزمینر برگهی در اختیار داوطلب قرار میدهد و در آن تاپیکهایی نوشته شده است، حدود یک دقیقه به شما زمان داده میشود که در ارتباط با موضوعهای مطرح شده فکر کنید و پس از آن باید دربارهی آنها حدود دو دقیقه صحبت کنید. در این بخش توجه داشته باشید که توضیحاتی که ارائه میدهید مستقیماً به موضوع ربط داده شود و مطالب همبستگی و انسجام (Cohesion) داشته باشد.
۳. قسمت سوم: در بخش سوم مصاحبه سوالاتی جزئیتر و تکمیلیتر در ارتباط با بخش دوم آزمون از داوطلب پرسیده میشود.
نکات کلیدی در مصاحبهی آزمون آیلتس
چون در آزمون آیلتس شما با اگزمینر روبه رو هستید و شاید فضای مصاحبه به گونهای نباشد که شما قبلاً انتظار آن را داشتید، پس پیش از هرچیز آمادگی روحی و آرامش شما در اولویت قرار دارد. مضطرب بودن شما سبب میشود که تمام تلاشی که شما برای این آزمون انجام دادهاید هدر رود. با ما همراه باشید تا نکاتی کلیدی و ضروری در ارتباط با روز آزمون شفاهی با شما در میان بگذاریم.
۱. اجتناب از پاسخهای کوتاه
سعی کنید که در هرکدام از بخشهای مطرح شده مصاحبه از توضیحهای کوتاه اجتناب کنید؛ بدین معنی که تا جایی که امکان دارد موضوع را بسط دهید. پاسخهای کوتاه و مختصر باعث میشود که اگزمینر فکر کند دانش پایینی دارید و قضاوت درستی در ارتباط با سطح و تسلط شما بر زبان نکند. البته از توضیحات اضافه نیز اجتناب کنید. بنابراین در پاسخ به سولات، حد تعادل را رعایت کنید. ولی چگونه میتوانیم به صحبت خود شاخ و برگ دهیم؟
چندین روش برای بسط دادن موضوع هست که ما در این مقاله اشارهای کوتاه بر آنها خواهیم داشت.
یکی از روشهای موثر برای طولانی صحبت کردن این است که اگر اگزمینر سوالاتی مبنی بر این که شغل شما چیست مطرح کرد، می توانید برای پاسخ به این پرسش از روش (PPF) یا (Past-Present-Future) که منظور آن زمان گذشته، حال و آینده است، استفاده کنید. برای پاسخ به سوال مربوط به شغل، شما میتوانید از کارهایی که در گذشته انجام دادهاید شروع کنید و کاری که در حال حاضر آن را انجام میدهید برای اگزمینر توضیح دهید و در انتهای صحبت، برنامهی آتی خود در آینده را بیان کنید.
روش دیگر استفاده از Wh Question Words هاست؛ یعنی اینکه اگر از شما پرسیده شود که به چه شهر یا کشوری علاقه دارید، در پاسخ به این سوال اگر از خود سوالاتی از این قبیل بپرسید که دلیل علاقمون به آنجا چه چیزی است؟ آب و هوای آن منطقه چگونه است؟ چند بار به آنجا سفر کردهایم؟ با چه کسانی سفر کردهایم؟ برای چه مدت آنجا اقامت کردهایم؟ و سوالاتی از این نوع حتما در شاخ و برگ دادن و بسط آن موثر خواهد بود.
۲. اجتناب از پاسخهای حفظی
اگر شما در پاسخ به آزمون از جوابهای آماده استفاده کنید و از پیش مطالب را حفظ کرده باشید، اگزمینر آن را یک امتیاز منفی برای شما محسوب خواهد کرد و نمرهی خوبی به شما نمیدهد. این روزها در بازار منابع فراوانی برای مهارت Speaking موجود هست که اگر شما جملات را عیناً حفظ کنید، اگزمینر قطعاً متوجه شده و باعث کسر نمرهی شما میشود. استفاده از منابع Speaking غیر مفید نیست و بالعکس شما میتوانید با بکارگیری واژگان منابع Speaking و بیان مطلب به زبان خودتان نمره قابل قبولی کسب کنید.
۳. تلفظ (Pronunciation) درست واژگان
از دیگر مواردی که میتواند در افزایش نمرهی شما در این بخش تاثیرگذار باشد، تلفظ صحیح واژگان است. اگر شما از نظر گرامری و دانش واژگان بسیار خوب حق مطلب را ادا کرده باشید ولی تلفظ صحیحی نداشته باشید، قطعا ممتحن نمرهی این بخش را به شما نخواهد داد.
۴. سوال پرسیدن از اگزمینر
اگر برای شما در قسمت سوم سوالی پیش آید و از ممتحن بپرسید ایرادی ندارد ولی پرسش از اگزمینر در قسمت اول و دوم مصاحبه نمرهی منفی برای شما به همراه خواهد داشت.
۵. دقت در پاسخ به سوالات
همانطور که در قسمتهای قبلی هم اشاره کردیم یکی از نکات مهم در این بخش این است که در پاسخ به سوالات حاشیه نروید و به موضوعات فرعی نپردازید. اگر شما در توضیح موضوع مد نظر به جای آنکه به اصل موضوع بپردازید به حاشیه روید؛ اگزمینر تصور میکند که سوال را به درستی متوجه نشدهاید و نمرهی این بخش را از دست خواهید داد.
۶. اجتناب از بکارگیری اصطلاحات عامیانه (Slang)
استفاده از اصطلاحات عامیانه و غیررسمی در بخش Speaking به هیچ وجه توصیه نمیشود. نادیده گرفتن این نکته سبب میشود که اگزمینر نمرهی خوبی به شما ندهد.
ما در این مقاله سعی کردیم نکات مهمی که داوطلبان میبایست در روز مصاحبهی آزمون آیلتس به آن توجه داشته باشند بگوییم. علاوه بر موارد مذکور، شما میتوانید برای اطلاعات بیشتر در خصوص آزمون آیلتس، با مشاورین مجرب ما در آکادمی دیاکو از طریق شماره تلفن 72114 تماس حاصل فرمائید. تخصص ما در دیاکو، آموزش به زبانآموزان با انگیزه و تلاشگر برای کسب نتیجهی عالی در آیلتس (IELTS) است. برای اطلاع از دورههای آیلتس در دیاکو اینجا را کلیک کنید.