مراحل گرفتن مدرک آیلتس از صفر تا ۱۰۰

این روزها یکی از دغدغه های اصلی افرادی که قصد مهاجرت به خارج از کشور را دارند، داشتن مدرک آیلتس و کسب نمره ای قابل قبول در این آزمون محبوب است. در همین راستا احتمالا" به دنبال این هستید که بدانید برای گرفتن آزمون آیلتس می بایست چه مراحلی را طی کرد. پس حتما تا پایان این مطلب با ما همراه باشید.
مراحل گرفتن مدرک آیلتس از صفر تا ۱۰۰

۱. ثبت نام آزمون

برای ثبت نام شما می بایست ابتدا فرم درخواست را تکمیل کنید و مدارک لازم مانند دو قطعه عکس با زمینه سفید، کپی پاسپورت یا کارت ملی خود را ارائه دهید. این اطلاعات عموما" توسط مرکز آزمون انتخابی شما در اختیارتان قرار می گیرد. پس نگران نباشید. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص مراکز آزمون به مقاله مقایسه مراکز آزمون آیلتس در ایران مراجعه کنید.  امروزه ثبت نام بسیاری از مراکز آزمون آیلتس به صورت آنلاین انجام می گیرد و شما نیازی به مراجعه حضوری به مرکز مورد نظر خود نخواهید داشت. با این حال چنانچه سوال یا اشکالی در فرایند ثبت نام برای شما ایجاد شود، می توانید با با مرکز خود تماس بگیرید. شما می بایست نوع آزمون خود را بر اساس هدفتان انتخاب کنید. اگر می خواهید در یکی از دانشگاه های انگلیسی زبان تحصیل کنید، آیلتس آکادمیک و اگر می خواهید به قصد کار و مهاجرت وارد کشوری دیگر شوید، آیلتس جنرال برای شما مناسب خواهد بود.

 

Equucd-1564410545.jpg

 

۲. آمادگی برای آزمون

بعد از اقدام به ثبت نام نوبت به آمادگی برای آزمون می رسد. شما می توانید جهت آمادگی برای این آزمون از منابع و رفرنس های موجود استفاده کنید. اما باید بدانید برای یادگیری زبان به صورت خود خوان می بایست زمان زیادی صرف مطالعه کنید تا بتوانید به نتیجه دلخواه خود برسید. برای دریافت منابع آزمون می توانید به سایت شورای فرهنگی بریتانیا مراجعه کنید. این سایت اطلاعات کاربردی و مفیدی را به صورت رایگان در اختیار داوطلبان قرار می دهد. اما اگر مشغله کاری و یا تحصیلی دارید و می خواهید در مدت زمان کوتاهی نتیجه بگیرید، بهتر است در کلاس های یکی از مراکز  معتبر و حرفه ای شرکت کنید. ما در دیاکو این امکان را داریم تا با برگزاری دوره ها و کلاس های فشرده و نیمه فشرده مطابق با برنامه شما، به همراه کادر آموزشی و مدرسین حرفه ای و با سابقه تا گرفتن نتیجه ای قابل قبول همراه شما باشیم. شما می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص دوره ها و کلاس های آیلتس در سطوح مختلف با مشاورین دیاکو با شماره تلفن ۷۲۱۱۴  تماس بگیرید. 

 

۳. روز برگزاری آزمون

سعی کنید در روز آزمون خونسرد باشید، چراکه این روزها اکثر مراکز برگزاری آزمون برای جلب رضایت مشتری همواره در تلاشند تا فضایی آرام و استاندارد را برای متقاضیان فراهم کنند. اطلاعات مربوط به روز برگزاری آزمون، محل و ساعت آزمون توسط مرکز برگزاری آزمون در اختیار شما قرار خواهد گرفت. دقت داشته باشید که تنها می توانید کارت شناسایی، خودکار، مداد و یک بطری آب همراه خود داشته باشید. پس با بردن وسایل اضافی خود را به زحمت نیندازید.شما پیش از ورود به سالن آزمون آیلتس با تشریفاتی مثل انگشت نگاری و احراز هویت داوطلبین مواجه می شوید که به سرعت انجام می‌گیرد. با ورود به سالن، صندلی خود را پیدا کرده و مستقر شوید. 

cxqAyJ-1564410578.jpg


۴. پاسخگویی به سوالات آزمون

از جمله مهمترین بخش ها در گرفتن مدرک آیلتس، نحوه پاسخگویی شما به سوالات آزمون است. این سوالات در چهار بخش شنیداری Listening، خواندن Reading، نوشتاری Writing و گفتاری Speaking به شما ارائه می شود. در مرحله اول شما می بایست به سوالات بخش لیسنینگ، ریدینگ و رایتینگ پاسخ دهید و سپس در مرحله ای مجزا و در روز دیگری، آزمون مصاحبه و اسپیکینگ شما مورد سنجش قرار خواهد گرفت. 


•    بخش لیسنینگ
این قسمت مجموعا" ۴۰ دقیقه زمان می برد که ۳۰ دقیقه صرف گوش دادن و۱۰  دقیقه صرف ورود پاسخ ها به پرسشنامه می شود. در ابتدا شما دستورالعمل مربوط به سوالات را می شنوید. این بخش ۴ قسمت را شامل می شود. در هر بخش سوالات مربوط به آن را بخوانید، سپس به فایل آن بخش گوش دهید و در نهایت پاسخ های خود را وارد پاسخنامه کنید.
بخش اول) در این بخش شما شاهد یک مکالمه دو نفره در حوزه موضوعات اجتماعی خواهید بود. در این بخش شما می بایست ایده و هدف اصلی مکالمه را در یابید.
بخش دوم) این بخش شامل مجموعه ای از مونولوگ ها است که در بر گیرنده موضوعاتی اجتماعی می باشد.
بخش سوم) این بخش شامل گفت و گویی چهار نفره در خصوص یک موضوع آموزشی و یا تحصیلی است.
بخش چهارم) در این بخش مونولوگی در حوزه موضوعی علمی برای شما پخش می شود که از شما می خواهند تا درباره این مونولوگ نظری تخصصی ارائه دهید.
توجه داشته باشید که این فایل های صوتی تنها یک بار برای شما پخش خواهد شد. بنابراین، سعی کنید تمرکز داشته باشید و در طی پخش این صوت ها هر جا که لازم بود یادداشت برداری کنید تا در نهایت بتوانید بر این اساس پاسخ دهید.


•    بخش ریدینگ
در این بخش شما یک ساعت زمان در اختیار دارید. در این قسمت می بایست متن مورد نظر را بخوانید و به سوالاتی که به فرمت پاسخ کوتاه، چند گزینه ای و یا تکمیل جملات می باشد، پاسخ دهید. تلاش کنید پاسخ ها را مستقیما" وارد پاسخنامه کنید تا با مشکل کمبود زمان مواجه نشوید. 
آزمون عمومی) این قسمت شامل سه بخش می شود. بخش اول شامل دو تا سه متن کوتاه می باشد. موضوع این متون عموما" در خصوص زندگی روزانه افراد است. بخش دوم حاوی دو متن در رابطه با موضوعات شغلی می باشد. و بخش آخر در آزمون عمومی ریدینگ یک متن طولانی و نسبتا" پیچیده می باشد.
آزمون آکادمیک) آزمون آکادمیک شامل سه متن می باشد که از یک متن طولانی گرفته شده است. این متن عموما" از کتاب ها، مجلات و یا روزنامه ها انتخاب می شود که مخاطب آن عام است. ممکن است متن های ارائه شده در این بخش شامل جداول ، نمودارها و یا تصاویر باشد. لازم به ذکر است در صورتی که اصطلاحاتی فنی در این متن بکار برده شود، راهنمایی ساده برای آنها ارائه می شود.

ghuiET-1564410622.jpg


•    بخش رایتینگ
بخش رایتینگ در دو قسمت ارائه می شود که زمانی در حدود ۱ ساعت زمان می برد. نکته قابل توجه در این بخش این است که سعی کنید تا حد امکان پاسخ خود را در پاسخنامه اصلی وارد کنید چراکه در غیر این صورت ممکن است جهت ورود پاسخ ها، زمان خود را از دست دهید.
  آزمون عمومی) در این آزمون یکی از موضوعات زندگی روزمره برای شما ارائه می‌شود و شما باید نامه ای جهت توضیح بیشتر موضوع بنویسید. این نامه می بایست به صورت شخصی و یا نیمه رسمی نوشته شود. در بخش دوم از این قسمت متقاضی باید مقاله ای در خصوص یک بحث و یا مشکل بنویسید. بعد از اتمام نوشتار خود، بهتر است زمانی را صرف اصلاح متن خود کنید.
آزمون آکادمیک)در بخش اول از این آزمون اطلاعاتی بصری مانند جدول، نمودار و یا یک نقشه برای شما ارائه می شود و از شما خواسته می شود تا این طرح را توصیف و یا تفسیر کنید. حتی در مواردی ممکن است در خصوص چگونگی کارکرد یک جسم و یا رویدادی خاص سوال شود. در بخش دوم شما می بایست درباره یک چالش یا یک مشکل، مقاله ای نگارش کنید. موضوعات ارائه شده در این بخش عموما" در حوزه مطالب عمومی هستند، بنابراین برای افراد تحصیل کرده موضوع سختی نخواهد بود. توجه داشته باشید که نوع نوشتار در این بخش نیز باید به حالت نیمه رسمی باشد.


•    بخش اسپیکینگ
این بخش از آزمون به صورت شفاهی در اتاق مصاحبه برگزار می شود. آزمون اسپیکینگ معمولا" ۱۱ تا ۱۴ دقیقه زمان می برد و شامل سه بخش می باشد. 
در مرحله اول شما به معرفی خود می پردازید که ۴ تا ۵ دقیقه طول می کشد. این کار با هدف کاهش استرس و تطابق با شرایط مصاحبه طراحی شده است.
در بخش بعدی یک کارت به شما داده می شود که بر روی آن عنوان موضوعی خاص نوشته شده است که شما باید حدود ۱ الی ۲ دقیقه در این‌باره صحبت کنید. به طور کلی این بخش ۳ تا ۴ دقیقه طول خواهد کشید.
در مرحله آخر شما بایستی در مورد موضوعی، به ارائه بحثی ۴ الی ۵  دقیقه ای بپردازید. پیشنهاد می کنیم تا حد امکان به ارائه جزئیات بپردازید و سعی کنید پاسخ سوالات را بسط دهید. البته توجه داشته باشید که وارد حاشیه نشوید و پیرامون موضوع مورد نظر خود صحبت کنید. پاسخ های آزمون توسط ممتحن ضبط می شود و یک نسخه از آن برای مرکز آیلتس فرستاده می شود.
شما می توانید برای اطلاع از ساختار آزمون آیلتس و نحوه پاسخگویی به مقاله محتوای‌ آزمون IELTS  از مجله دیاکو مراجعه کنید.

 

UHwmeo-1564410645.jpg


۵. دریافت نتیجه آزمون


آخرین مرحله در گرفتن مدرک آیلتس دریافت نتیجه و کارنامه آزمون می باشد. نتایج آزمون آیلتس معمولا" طی دو هفته پس از روز  برگزاری آزمون اعلام می شود که به صورت حضوری و یا از طریق پست می توانید آن را دریافت کنید. در صورت تمایل این امکان برای شما وجود دارد تا در هنگام ثبت نام با انتخاب گزینه ارسال نتایج، کارنامه شما مستقیما" به دانشگاه و یا مرکز مورد نظرتان ارسال شود. 
 

برای نوشتن نظرتان ابتدا وارد شوید

در همین زمینه بخوانید!