برای رسیدن به نمره بالاتر در آزمون PTE اول باید بدانید سطح زبان شما در چه حدی است. برای این کار میتوانید گزارش Test Taker خود را برای تعیین مهارت خود در گرامر، تلفظ، مکالمه، املا، واژگان و نوشتار و مهارتهای ارتباطی listening reading, speaking و writing ملاک قرار دهید. توجه داشته باشید که نمره شما بر اساس عملکردتان در کل سوالات است، پس بهتر است بر روی قسمتهایی که دچار ضعف هستید تمرکز کنید و با برنامه پیش روید. مشخص کنید برای هر بخش چه میزان زمان مطالعه لازم است تا بتوانید به سطح دلخواه خود برسید.
فرمت آزمون PTE به چه شکل است؟
قبل از هر چیز باید بدانید که ساختار آزمون PTE چگونه است، چراکه دانستن نوع سوالاتی که قرار است در این آزمون مطرح شود بسیار مهم است و کمک زیادی به شما میکند. اما پیش از این، بهتر است بدانید منظور ما از هر بخش چیست!
زمان بندی:
در این بخش، لازم است بدانید هر قسمت از آزمون چقدر زمان میبرد و زمان مجاز برای هر سوال چقدر است.
کمیت:
این آزمون از چند بخش تشکیل شدهاست و هر کدام شامل چه تعداد سوال است.
طرح:
نحوه ارائه هر سوال بر روی صفحه نمایشگر چگونه است.
ساختار:
برای هر نوع سوال چه کاری باید انجام شود. پاسخها چگونه ثبت می شوند.
انواع سوالات:
چگونه سوالهای مختلف بر روی صفحه نمایش ارائه میشود؟
چه کارهایی باید انجام شود؟
چه مهارت هایی ارزیابی میشود؟
چگونه به پاسخ ها امتیاز داده میشود؟
نحوه نمره دهی
همه سوالات آزمون به صورت ماشینی نمره داده میشود. ملاک پاسخ به برخی سوالات تنها بر اساس درستی و صحت پاسخ است، در حالیکه برخی دیگر علاوه بر صحت پاسخ، کیفیت و فرمت پاسخ هم مدنظر است.
آشنایی با فرمت و شکل آزمون
• Speaking & Writing: در این بخش مهارتهای گفتاری و نوشتاری شما سنجیده میشود. این بخش در حدود ۹۳-۷۷ دقیقه طول می کشد. ابتدا در این قسمت باید به معرفی خود بپردازید. سعی کنید در این بخش رسا و واضح صحبت کنید. در این قسمت با تکرار جملات، شرح تصاویر، پاسخ به سوالات کوتاه و خلاصهکردن متن مواجه هستید. ۲۰ دقیقه زمان دارید تا درباره موضوعی، متنی بنویسید.
• Reading: بخش ۲ بر روی مهارت ریدینگ شما متمرکز است. این بخش بسته به نحوه ترکیب مهارتها، ۲۰-۱۵ مهارت مستقل و یکپارچه را شامل میشود. فرمتهای متفاوتی در این بخش مطرح میشود، مثل سوالات چند گزینهای، اصلاح پاراگرافها و تکمیل جاهای خالی. بدلیل اینکه آزمون PTE آزمونی یکپارچه است، این قسمت علاوه بر سنجش مهارت ریدینگ، مهارت نوشتاری و شنیداری شما را هم میسنجد. این بخش ۴۱-۳۲ از زمان آزمون را به خود اختصاص میدهد.
• Listening: بخش ۳ متمرکز بر مهارت شنیداری شماست. زمان پیشبینیشده برای این بخش ۵۷-۴۵ دقیقه میباشد. این قسمت بر پایه سوالات صوتی و ویدیویی طراحی شده که به طور خودکار پخش میشود. دقت داشتهباشید که شما فقط یک بار فرصت دارید تا به فایلهای صوتی و ویدیویی گوش کنید، پس نهایت دقت خود را بکار ببندید. میتوانید در حین پخش، یادداشت برداری کنید. شما این امکان را دارید تا برای هر سوال حجم صدا را تنظیم کنید. برای این کار میتوانید در حین پخش کلیپ، نوار کنترل را برای افزایش به سمت راست و برای کاهش به سمت چپ حرکت دهید.
Speaking and writing:
در این بخش، شما با سوالاتی نظیر خوانش رسا و بلند، تکرار جملات و شرح تصاویر،بازگویی سخنرانی، پاسخ به سوالات کوتاه، خلاصه کردن و نگارش متن مواجه هستید. در بین انواع سوالات مطرح شده فقط پاسخ به سوالات کوتاه بر مبنای درست و غلط بودن میباشد، باقی سوالات با توجه به صحت و کیفیت و فرمت پاسخ، نمره داده میشود.
در این بخش مهارت ریدینگ، اسپیکینگ، لیسنینگ و رایتینگ و مهارتها و توانمندیهای دیگری مثل بیان روان، تلفظ، محتوا، واژگان، گرامر، املا، ساختار و انسجام متن نگارش شده و .. سنجیده میشود.
توجه داشتهباشید که سوالات هر بخش استراتژی خاصی را دنبال میکند. مثلا هدف بخش خوانش، تلاش برای شناخت کلمات جدید است. یا در تکرار جملات، طراح به دنبال این است که شما برای اصلاح پاسخهایتان به عقب برنگردید.
شما در شرح تصاویر، محتوای کلی تصویر را توصیف میکنید، سپس نکات مهم را به طور خلاصه بیان میکنید. سعی کنید با پرداختن به جزئیات، توصیف و شرح واضحتری از موضوع داشتهباشید. همچنین در قسمت بازگویی لکچر، به شما این فرصت را دادهمیشود که با بیانی دیگر به شرح موضوع بپردازید. این سوال به دنبال ایجاد توجه و تمرکز در گوش دادن به سخنرانی و یادداشتبرداری در حین ارائه یک موضوع است. در انتهای این بخش شما باید متنی را بنویسید. بنابراین، ابتدا به برنامهریزی و طرحریزی اولیه میپردازید، سپس طرح و فکر اولیه را پیاده میکنید. بعد از بررسی و ایجاد اصلاحات، طرح اولیه شما نهایی و قابل ارائه میشود.
Reading:
در بخش ریدینگ، فرمت سوالات به شکل چهار گزینهای است که در بعضی از آنها، پاسخ تنها یک گزینه و در برخی دیگر پاسخ شامل چند گزینه میشود؛ البته لازم است بدانید که در ازای هر گزینه نادرست، یک نمره منفی به شما تعلق خواهد گرفت. اصلاح پاراگرافها و پر کردن جای خالی، نمونههای دیگری از سوالات این بخش است. این قسمت علاوه بر مهارت ریدینگ، مهارت رایتینگ شما را نیز محک میزند.
از جمله اهداف بخش ریدینگ میتوان به افزایش سرعت عمل در حین خواندن و عدم توجه به کلمات ناآشنا، استفاده از سرنخها برای پر کردن جاهای خالی و .. اشاره کرد.
Listening:
بخش لیسنینگ شامل سوالاتی نظیر خلاصه کردن متن گفتاری، سوالات چند گزینهای، پر کردن جای خالی، تعیین خلاصه صحیح، انتخاب کلمات جاافتاده، انتخاب کلمات نادرست و املا است. این قسمت مهارتهای شنیداری، نوشتاری و ریدینگ شما را درگیر میکند. از جمله استراتژیهای این بخش میتوان به خلاصه سازی با بیانی دیگر، تمرکز در گوش دادن و نتبرداری در حین آن، افزایش سرعت عمل و .. اشاره کرد.
بر روی مهارتهای آزمون خود کار کنید
از جمله عوامل موفقیت در یک آزمون دانستن نقاط قوت و ضعف خود در آزمون است. برای این کار لازم است عملکرد خود را در آزمون مرور کنید، مهارتهای اصلی زبان انگلیسی را بدانید و به دنبال یادگیری در مورد چگونگی ارتقا مهارتهای اسپیکینگ، لیسنینگ، رایتینگ و ریدینگ خود باشید.
در دورههای زبان انگلیسی شرکت کنید
همه ما به شیوههای مختلفی یاد میگیریم و شاید با کمک یک کتاب درسی یادگیری به صورت خودخوان را شروع کنیم، اما ممکن است این راه موثرترین روش برای استفاده از تمام پتانسیل خود نباشد. در سراسر جهان، دورههای آمادگی آزمون به صورت چهرهبهچهره و یا آنلاین وجود دارد که میتواند در این زمینه به شما کمک کند تا از نهایت استعداد خود بهره مند شوید و یادگیری بهینهای داشتهباشید.

تمرین، تمرین و تمرین!
- از زمان اضافی خود برای تمرین استفاده کنید.
- هر روز ۱۰-۵ دقیقه برای تمرین زمان بگذارید. این کار به تثبیت دانش شما کمک میکند.
- در منزل، مدرسه و یا محل کار خود برای تقویت مکالمه، انگلیسی صحبت کنید.
- به گروههای انگلیسی زبان بپیوندید. این گروهها فرصت خوبی برای تمرین مکالمه و مهارت شنیداری شماست.
- از هر فرصتی برای انگلیسی نوشتن استفاده کنید؛ مثلا در ارسال ایمیل به دوستان خود.
- منابع مختلف انگلیسی مثل روزنامه، مجله، کتاب را به طور روزانه مطالعه کنید.
• به رسانههای انگلیسی زبان، مانند تلویزیون (در صورت امکان از زیرنویس انگلیسی استفاده کنید) و رادیو گوش کنید.
• به گویندههای بومی توجه کنید و به زبان مورد استفاده آنها در زمینههای مختلف گوش کنید.
راهنمایی عمومی آزمون
• اطمینان حاصل کنید که مستندات و شناسه صحیحی در دست دارید.
• وقت خود را برای رسیدن به مرکز آزمون تنظیم کنید.
• تمام دستورالعملهای سوالات را به دقت بخوانید.
• برای نوشتن بخشهای متنی از نشانهگذاریها مثل نقطه، ویرگول و یا حروف بزرگ درست استفاده کنید.
• با توجه به موضوع پاسخ دهید. مثلا اگر از شما درباره ورزش سوال شده است، راجع به ورزش بنویسید نه علم!
• به محدودیت لغات سوالات متنی دقت کنید و در همان حد بنویسید.
• در بخش اسپیکینگ به سرعت و پیوسته صحبت کنید. میکروفون پس از ۳ ثانیه سکوت، خاموش میشود و فرایند ضبط متوقف میشود.
• وقت زیادی را صرف یک سوال نکنید.
• از هر زمانی که در دسترس بود برای چک کردن پاسخهایتان استفاده کنید.
برای تمرین بیشتر میتوانید از نمونه سوالاتی که در بخش سامانه آموزش مجازی قرار دادهشده، استفاده کنید. همچنین، اگر میخواهید این آزمون را در فضایی شبیه آزمون اصلی تجربه کنید، میتوانید در آزمون ماک دیاکو ثبتنام کنید. برای رزرو این آزمون و کسب اطلاعات بیشتر در این مورد میتوانید با خط ویژه ۷۲۱۱۴ تماس بگیرید.
دانلود دفترچه راهنمای آزمون PTE